Gastouder sylvia jabaaij. Albardaplantsoen 31 tel 0787070734

 

 

Het werken met kinderen is op mijn lijf geschreven ik vind het heerlijk om de kinderen te zien opgroeien zowel geestelijk als lichamelijk, en dat ik een steentje kan bijdrage aan de opvoeding van een kind.

Wat bied ik als gastouder aan.

Structuur, Rust, Ritme en Regelmaat, Veiligheid en een Gezonde Voeding, dit zijn de hoofdzakelijke regels.

Dit blijkt uit dat ik werk met een vast dag ritme, we beginnen om 8.00  uur met  vrij spelen met het speelgoed( div speelmatrialen voor elke leeftijd) 9.30 fruitmoment, we eten met z'n allen en zingen een aantal liedjes achteraf.

10.00 uur kijken wij de Teletubbies en zandkasteel.

11.00 uur gaan we wat knutselen aan de knutseltafel en sommige dagen spelen we dan buiten of maken een wandeling,

12.00 uur boterham eten en drinken, we dekken de tafel en helpen elkaar met het beleggen van het brood, we praten wat met elkaar en eten dan lekker al het brood op.

De kinderen die nog een slaapje nodig hebben gaan lekker slapen in hun eigen bedje, er is een aparte kamer ingericht voor kleine kinderen ieder heeft zijn eigen matras en slaapgoed, wat twee keer per week gewassen voor de hygiene.

Kinderen die niet slapen gaan mee helpen met het afruimen van de tafel en opruimen van alle spullen, daarna gaan ze weer even vrij spelen tot 15.00 uur.

Ik lees een leuk boekje voor over een thema wat er op dat moment is, daarna gaan we knutsellen , en eten we een koekje of snoepje en drinken lekkere limonade.

Rond 16.00 uur gaan we alles opruimen en is er tijd voor een leuke film of lekker buiten spelen tot dat papa en/of mama de kinderen weer komen halen.

Zo gaan de dagen ongeveer in de opvang van Sylvia Jabaaij.

 

Het leef en speelgebied.

De opvang vind plaats in een eengezinswoning in een plantsoen met een mooie speeltuin voor groot en klein voor de deur in de wijk Crabbehof, er wonen veel jonge gezinnen in het plantsoen dus er is altijd een speelkameraadje voor elk kind.

Er is een slaapkamer in gericht met stapelkinder/baby bedje.

In het woonkamer gedeelte is er de grote hoekbank om lekker ontspannen tv te kijken of een boekje te lezen en er is een ruimte om te knutselen of met speelgoed te spelen.

Er staat een grote kast waar voor elke leeftijd educatief en leuk speelgoed in staat.

 

Stagiaires

Gedurende het schooljaar lopen er verschillende leerlingen van het Da Vinci College van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn stage in de gastouderopvang. Dit is leerzaam voor de leerling, maar zorgt er ook voor dat er altijd een paar extra handen zijn en er ruimte is voor nieuwe ideeën op het gebied van activiteiten.

Momenteel in de opvang.

Momenteel heb ik 3 peuters 2 kleuters 1 baby 4 schoolkinderen op verschillende dagen in de opvang.

Opleiding

Uiteraard ben ik in het bezit van de juiste diploma's, ehbo- cursus + bijbehorende herhalingscursussen, en sta ik ingeschreven in het landelijk register kinderopvang.